Haartransplantatie nazorg bij Nielsen Haarkliniek in Den Haag

Wij staan voor je klaar

Vraag dan nu je gratis consult aan!
en ervaar onze expertise en kundigheid.
+31 70 221 28 29
ma t/m vr 09:00 - 18:00

Hoe verloopt uw herstel na uw haartransplantatie

Direct na uw haartransplantatie krijgt u een gesprek met onze arts/haarspecialist. Hij of zij zal u de verdere instructies uitleggen en deze op papier aan u meegeven. In dit gesprek ontvangt u van Nielsen Haarkliniek het nazorg pakket. Dit pakket is met zorg voor u samengesteld om uw genezingsproces de eerste tien dagen comfortabel door te komen. Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe het geneesproces verloopt.

Tussen de 3e en 10e dag na uw haartransplantatie

Tussen de 3e en de 10e dag na uw haartransplantatie is het meest belangrijke deel binnen de geneestermijn alsmede voor het eindresultaat voor over 12 maanden. In deze periode is het geneesproces al van start gegaan; Er ontstaan langzamerhand binnen deze periode minuscule wondjes, hierdoor kan er wat jeuk ontstaan. Wij adviseren u deze wondjes met rust te laten en zeker hier niet aan te krabben. Wanneer u jeuk heeft en u gaat de wondjes openkrabben dan loopt u het risico dat er eventuele bacterie de wond kunnen binnen dringen en deze weer voor ontstekingen kunnen zorgen. Hoe vervelend het ook is, jeuk betekend genezing. Wij adviseren u om eventuele verkoeling te zoeken dit helpt tegen het jeuken

Haar wassen na haartransplantatie

Voordat de Haren/Grafts daadwerkelijk vastzitten in het hoofdhuid heeft u minimaal 72 uur nodig. Gebruik zowel voor het wassen van het donorgebied als het ontvangstgebied de eerste 10 dagen de shampoo die u van de kliniek heeft meegekregen.

3e dag = 1e wasbeurt bij Nielsen Haarkliniek

Op de 3e dag komt u terug in het kliniek. De arts zal in de kliniek uw ontvangstgebied alsmede het donorgebied voor u wassen. De arts zal eerst uw ontvangstgebied insmeren met een 0% parabenen lotion. Dit laat hij ongeveer 15 minuten inwerken zodat de eventuele korstjes week worden en deze met de 0% parabenen shampoo afgespoeld kan worden. Na dit proces zal de arts uw ontvangst en donorgebied controleren hoe deze vordert binnen het geneesproces. Ook zal de arts besluiten of u het hoofdband om verzakkingen te voorkomen moet om houden of niet.

10e dag = 2e wasbeurt bij Nielsen Haarkliniek

Op de 10e dag komt u wederom terug in het kliniek. De arts zal in de kliniek uw ontvangstgebied alsmede het donorgebied voor u wassen. De arts zal eerst uw ontvangstgebied insmeren met een 0% parabenen lotion. Dit laat hij ongeveer 60 minuten inwerken zodat de eventuele korstjes week worden en deze met de 0% parabenen shampoo afgespoeld kan worden. Na dit proces zal de arts uw ontvangst en donorgebied controleren hoe deze vordert binnen het geneesproces. U zult vanaf deze dag volledig korst vrij zijn.

Douchen

U kunt vanaf de 10e dag gewoon weer douchen zoals u dit zelf wilt. Wij adviseren u wel om de shampoo die u van de kliniek heeft meegekregen op te maken als vorens u overgaat tot een ander shampoo.

Slapen na haartransplantatie

U ontvang van Nielsen Haarkliniek een nekkussen. U kunt deze nekkussen de eerste 5 dagen gebruiken bij het slapen gaan. Wij adviseren u om tijdens het slapen/liggen uw hoofd iets hoger te houden dan het rest van de lichaam. Op deze manier voorkomt u dat de zwelling gaat verzakken naar het gezicht. Drink regelmatig water zeker tot 3 liter water per dag. Let wel op dat je de gedurende eerste 3 dagen met hoofdband om zal moeten slapen en op de rug. Voor eventuele bevordering van het geneesproces aan de donorgebied kunt u hiervoor éénmaal daags voor het slapen gaan Calendulazalf insmeren. Deze is te koop bij elk bekende drogisterij of apotheker.

Wanneer mag ik iets op mijn hoofd doen na een haartransplantatie?

Vanaf dag 10 kunt u een petje dragen. Mochten alle korstjes nog niet zijn verdwenen zijn dan adviseren wij u om de petje losjes op het te dragen. Wanneer alle korstjes zijn verdwenen dan kunt u de petje dragen zoals u dat bent gewent. Ook mag u dan een helm dragen

Waarom een hoofdband en veel water drinken na een haartransplantatie

De hoofdband ondersteund u om te voorkomen dat het vocht van het hoofd in ééns verzakt naar uw gezicht. Naast het dragen van een hoofdband adviseren wij u ook om minimaal maar tot 3 liter water per dag te drinken. Door middel van de urine zal het vocht worden afgevoerd

Waarom mag ik de 4 tot 5 weken niet in de zon.

Wij adviseren u om de eerste 4 tot 5 weken niet in direct zonlicht te komen of gebruik te maken van een zonnebank. Na 10 dagen kunt u wel een petje dragen.

Wij adviseren u om geen nicotine en alcohol te gebruiken.

Wij adviseren u om de eerste 7 dagen na uw behandeling niet te roken en of nicotine houdende producten te gebruiken. Alcohol is niet goed voor het geneesproces genezing wat de eindresultaat na 12 maanden negatief kan beïnvloeden.

Sporten na haartransplantatie

U mag gedurende 2 weken na uw behandeling niet sporten en/of lichamelijke inspanningen verrichten (ook seksuele activiteiten vallen hieronder) waardoor transpiratie vrij komt. Dit om te voorkomen dat zweet de kans op infecties vergroot. Ook adviseren wij om de eerste 2 weken niet te zwemmen of gebruik te maken van de sauna.

2 weken na uw behandeling

Na tussen week 2 en 3 na uw behandeling vallen de getransplanteerde haren dus niet de haarzakjes uit. Dit noemen we shockloss. Geleidelijk merkt u dat de haargroei weer aanneemt.

6 maanden na uw behandeling

Uw haargroei is vanaf de derde maand eindelijk volop aan de gang.

12 maanden het eindresultaat

Na ongeveer 12 maanden is het officiële eind resultaat bereikt. U bent vanaf het moment dat u de behandeling bent ondergaan tot de 12de maand waarschijnlijk al een aantal keren naar de kapper geweest om uw nieuwe haar een kapsel te geven