fbpx Haartransplantatie proces bij Nielsen Haarkliniek in Den Haag

Wij staan voor je klaar

Vraag dan nu je gratis consult aan!
en ervaar onze expertise en kundigheid.
+31 70 221 28 29
ma t/m vr 09:00 - 18:00

Hoe verloopt uw herstel na uw haartransplantatie

Direct na uw haartransplantatie krijgt u een gesprek met onze haarspecialist. Hij of zij zal u de verdere instructies uitleggen en deze op papier aan u meegeven. In dit gesprek ontvangt u van Nielsen Haarkliniek het nazorg pakket. Dit pakket is met zorg voor u samengesteld om uw genezingsproces de eerste tien dagen comfortabel door te komen. Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe het geneesproces verloopt.

Tussen de 3e en 10e dag na uw haartransplantatie

Tussen de 3e en de 10e dag na uw haartransplantatie is het meest belangrijke deel binnen de geneestermijn alsmede voor het eindresultaat voor over 12 maanden. In deze periode is het geneesproces al van start gegaan. Er ontstaan langzamerhand binnen deze periode minuscule wondjes, hierdoor kan er wat jeuk ontstaan. Wij adviseren u deze wondjes met rust te laten en zeker hier niet aan te krabben. Wanneer u jeuk heeft en u gaat de wondjes openkrabben dan loopt u het risico dat er eventuele bacterie de wond kunnen binnendringen en deze voor ontstekingen kunnen zorgen. Hoe vervelend het ook is, jeuk betekend genezing. Wij adviseren u om eventuele verkoeling te zoeken dit helpt tegen het jeuken.

Haar wassen na haartransplantatie

Voordat de Haren/Grafts daadwerkelijk vastzitten in het hoofdhuid heeft u minimaal 72 uur nodig. Gebruik zowel voor het wassen van het donorgebied als het ontvangstgebied de eerste 10 dagen de shampoo die u van de kliniek heeft meegekregen.

3e dag = 1e wasbeurt bij Nielsen Haarkliniek

Op de 3e dag komt u terug naar de kliniek. De arts zal uw ontvangstgebied alsmede het donorgebied voor u wassen. De arts zal eerst uw ontvangstgebied insmeren met een 0% parabenen lotion. Dit laat hij ongeveer 15 minuten inwerken zodat de eventuele korstjes week worden en deze afgespoeld worden. Na dit proces zal de arts uw ontvangst en donorgebied controleren hoe deze vordert binnen het geneesproces. Ook zal de arts besluiten of u de hoofdband, om verzakkingen te voorkomen, moet omhouden of niet.

10e dag = 2e wasbeurt bij Nielsen Haarkliniek

Op de 10e dag komt u wederom terug in het kliniek. De arts zal in de kliniek uw ontvangstgebied alsmede het donorgebied voor u wassen. De arts zal eerst uw ontvangstgebied insmeren met een 0% parabenen lotion. Dit laat hij ongeveer 60 minuten inwerken, zodat de eventuele korstjes week worden en deze met de 0% parabenen shampoo afgespoeld worden. Na dit proces zal de arts uw ontvangst en donorgebied controleren hoe deze vordert binnen het geneesproces. U zult vanaf deze dag volledig korstvrij zijn.

Douchen

U kunt vanaf de 10e dag gewoon weer douchen zoals u dit zelf gewend bent. Wij adviseren u wel om de shampoo die u van de kliniek heeft meegekregen op te maken alvorens u overgaat tot een andere shampoo.

Slapen na haartransplantatie

Wij adviseren u om tijdens het slapen/liggen uw hoofd iets hoger te houden dan het rest van het lichaam. Op deze manier voorkomt u dat de zwelling gaat verzakken naar het gezicht. Let wel op dat je de gedurende de eerste 3 dagen met de hoofdband om moeten slapen en op uw rug. Voor eventuele bevordering van het geneesproces in het donorgebied kunt u hiervoor éénmaal daags voor het slapen gaan Calendula zalf insmeren. Deze is te koop bij de drogist of apotheek.

Wanneer mag ik iets op mijn hoofd doen na een haartransplantatie?

Vanaf dag 10 kunt u een petje dragen. Mochten alle korstjes nog niet zijn verdwenen zijn dan adviseren wij u om het petje losjes te dragen. Wanneer alle korstjes zijn verdwenen kunt u het petje dragen zoals u dat gewend bent. Ook mag u dan een helm dragen.

Waarom een hoofdband en veel water drinken na een haartransplantatie

De hoofdband ondersteund u om te voorkomen dat het vocht van het hoofd naar het voorhoofd zakt. Naast het dragen van een hoofdband adviseren wij u ook om minimaal 2 tot 3 liter water per dag te drinken. Hierdoor zorgt u ervoor dat de afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Waarom mag ik 4 tot 5 weken niet in de zon.

Wij adviseren u om de eerste 4 tot 5 weken niet in direct zonlicht te komen of gebruik te maken van een zonnebank.

Wij adviseren u om geen nicotine en alcohol te gebruiken.

Wij adviseren u om de eerste 7 dagen na uw behandeling niet te roken en of nicotine houdende producten te gebruiken. Alcohol is niet goed voor het geneesproces genezing wat de eindresultaat na 12 maanden negatief kan beïnvloeden.

Sporten na de haartransplantatie

U mag gedurende 2 weken na uw behandeling niet sporten en/of lichamelijke inspanningen verrichten (ook seksuele activiteiten vallen hieronder) waardoor transpiratievocht vrijkomt. Dit om te voorkomen dat zweet de kans op infecties vergroot. Ook adviseren wij om de eerste 2 weken niet te zwemmen of gebruik te maken van de sauna.

2 weken na uw behandeling

Tussen week 2 en 3 na uw behandeling vallen de getransplanteerde haren uit. Dit zijn niet uw haarzakjes, dus u hoeft zich niet onnodig zorgen te maken. Dit proces noemen we shockloss. Geleidelijk aan merkt u dat de haargroei toeneemt.

6 maanden na uw behandeling

Uw haargroei start vanaf de derde tot zesde maand weer in vol tempo, zoals uw overige haren groeien.

12 maanden het eindresultaat

Na ongeveer 12 maanden is het officiële eindresultaat bereikt.