fbpx Was instructies na uw haartransplantatie | Nielsen Haarkliniek in Den Haag

Wij staan voor je klaar

Vraag dan nu je gratis consult aan!
en ervaar onze expertise en kundigheid.
+31 70 221 28 29
ma t/m vr 09:00 - 18:00

Was instructies na uw haartransplantatie

U heeft een haartransplantatie gehad bij Nielsen Haarkliniek. Na de eerste wasbeurt die wij voor u uitvoeren en u tijdens de wasbeurt stapsgewijs de instructies uitleggen, dient u zelf uw hoofd te wassen tot de 2de wasbeurt welke valt op de 10de dag geteld vanaf uw behandeldatum.
Tijdens de behandeling wordt haar van het donorgebied op je hoofd – het gebied waar je nog wel veel haar hebt – verplaatst naar de plek waar je meer haar wilt. Hierdoor ontstaan kleine wondjes in de hoofdhuid. Het is daarom belangrijk dat je na de behandeling goed voor je huid zorgt. Wassen hoort daarbij, maar niet zoals je dat normaal doet.

 

 

Wassen na een haartransplantatie hoe gaat dat?

Staat jouw haartransplantatie binnenkort gepland? Of heb je de behandeling net achter de rug? Dan vraag je je misschien af hoe je dat eigenlijk doet, je haar wassen na een haartransplantatie. De huid is gevoelig en misschien wel bedekt met korstjes of wondjes. Voorzichtigheid geboden dus. We helpen je een handje. Scroll naar beneden om stapsgewijs de handelingen volgens proces zelf uit te voeren.

begeleiding nodig

Dag 1 tot Dag 3

Na de behandeling heeft u een verband op de donorgebied. Deze zorgt ervoor dat eventueel wondvocht hierin wordt geabsorbeerd. Wassen doe je nu nog niet. U heeft een uitnodiging ontvangen om uw eerste wasbeurt door ons in de kliniek uit te laten voeren. De eerste twee dagen is het belangrijk dat je de huid zoveel mogelijk met rust laat. Het duurt namelijk ongeveer twee dagen voor de haarzakjes echt goed vastgegroeid zijn in je hoofdhuid. Op de derde dag wassen wij graag uw hoofd en vertellen wij u stapsgewijs hoe u deze thuis zelf kunt voorzetten totdat u moet komen op uw tweede afspraak die plaats vind op de tiende dag.

Vragen

Dag 3 tot Dag 10

U gaat zelf thuis uw hoofd wassen tot de tiende wasdag. 1 . U brengt de lotion op het getransplanteerde gebied. Doe dit zachtjes en deppend 2. Laat de lotion minimaal 30 minuten intrekken 3. Neem de shampoo en laat dit eerst in uw handen goed schuimen 4. Breng de shampoo zachtjes en deppend aan op het donorgebied 5. Breng de shampoo ook zachtjes en deppend aan op het getransplanteerde gebied 6. Spoel nu de lotion met zacht, lauw stromen water af. 7. Dep u donorgebied en het getransplanteerde gebied zachtjes droog met een papieren handdoek (zoals tissues), 8. Doe na het wassen van de hoofdban mocht u deze gekregen hebben voorzichtig om. Let op! Pas de wasbeurt pas toe NADAT u de eerste wasbeurt in de kliniek heeft gehad!.

Dag 10

U heeft een afspraak in onze kliniek voor uw tweede wasbeurt. Aan u wordt verzocht om minimaal 1 uur van te voren de lotion op het getransplanteerde gebied aan te brengen, zodat u bij binnenkomst direct gewassen kunt worden. Tijdens deze tweede wasbeurt halen wij (indien nog aanwezig) resterende korstjes weg en wordt uw volledige hoofd goed gewassen. Aansluitend hierop wordt met u de controle afspraken voor de eerste, zesde en twaalfde maand controle ingepland.

Contact met de kliniek