Vragen over haarimplantaties | informatie van uw haarkliniek

Wij staan voor je klaar

Vraag dan nu je gratis consult aan!
en ervaar onze expertise en kundigheid.
+31 70 221 28 29
ma t/m vr 09:00 - 18:00

Kennisbank

Hieronder hebben wij samen met onze artsen en behandelaars de meest gestelde vragen samengesteld. Heeft u vragen die niet in de kennisbank staan.
Neemt u dan contact op met onze kliniek via het telefoonnummer 070 221 2829 of stuur een e-mail naar info@nielsenhaarkliniek.nl

 

 

DHI Transplantatie

Wat is DHI

DHI is een type FUE-haartransplantatie methode waarbij ook grafts uit de achterkant van de hoofdhuid worden geoogst met de micromotor (donorgebied), maar het belangrijkste verschil is de manier waarop het haar wordt geïmplanteerd. Bij een FUE haartransplantatie maakt de haartransplantatie specialist incisies over de gehele hoofdhuid en plaatst de folliculaire eenheden in deze incisies met behulp van een speciaal ontworpen pincet.  Met de DHI haartransplantatie techniek kan elk haarzakje echter één voor één in de hoofdhuid worden geïmplanteerd zonder dat er vooraf incisies nodig zijn en zonder dat wij uw gehele kapsel hoeven te scheren. Dit wordt gedaan met de zogenoemde DHI Implanter.

Saffier Transplantatie

Saffier FUE,

die wordt uitgevoerd met behulp van bladen gemaakt van een kostbare edelsteen genaamd saffier (diamant), wordt gedefinieerd als het gebruik van speciale saffierbladen in plaats van stalen bladen die worden gebruikt bij de wel bekende Micro Fue, tijdens het maken van incisies binnen de ontvangende zone. Saffier haartransplantatie FUE wordt uitgevoerd met saffier bladen. Dit is geen techniek, het is een innovatie ontwikkeling die een nieuw proces binnen de FUE-methode implementeert. De bladen zijn ontworpen om korstvorming te minimaliseren en het herstelproces te versnellen.

Micro Fue Transplantatie

Micro FUE

(Follicular Unit Extraction)
De meest geavanceerde techniek van haartransplantatie is de FUE-techniek. Vandaag de dag wordt deze techniek nog steeds beschouwd als de gouden standaard voor de haartransplantatie chirurgie. Tegenwoordig kunnen mensen met haarverlies worden voorzien van natuurlijk uitziend haar met de meest nieuwe en moderne techniek  De belangrijkste eigenschap van de FUE-techniek voor haartransplantaties is dat het geen littekens achterlaat en de hersteltijd korter is. Ook maakt het de transplantatie van een groter aantal transplantaten mogelijk dan bij andere technieken, zoals de DHI-techniek. Met de tijd hebben nieuwe technologische innovaties deze procedure versneld en comfortabeler gemaakt voor patiënten.

Eén van de belangrijkste innovaties in de afgelopen jaren is de Micro FUE-techniek. Micro FUE omvat het gebruik van een punch met een micromotor om de transplantaten te extraheren die moeten worden getransplanteerd.

Algemene vragen

Sporten en/of sauna

Wij adviseren iedereen die een haartransplantatie heeft ondergaan om de eerste 14 dagen niet te sporten en of te gaan zwemmen. Bij het sporten komt er een bepaalde druk op het hoofd en dat willen wij zeker de eerste 14 dagen vermijden. Dit zorgt ervoor dat het genezingsproces van de geïmplanteerde grafts kan vertragen en misschien zelfs beschadigen. Sauna bezoeken adviseren wij u de eerste 4 weken te vermijden. Door de enorme hitte wat hier vrijkomt, kan het zijn dat u misschien ontstekingen oploopt of enorme jeuk krijgt.

Het genezingsproces

Na uw haartransplantatie is het per persoon afhankelijk, maar ook welke behandeling u heeft afgenomen. Als we er vanuit gaan dat u 4500 Grafts heeft laten plaatsen, dan is de volledige geneesproces mitsdien u zich houdt aan onze instructies: 14 dagen.

Sporten

Wij adviseren u de eerste twee weken niet te sporten en zwemmen. Het is van belang dat u de eerste twee weken rustig aan doet en uw behandelde even de gelegenheid geeft om het geneesproces soepel te laten verlopen.

Warmte opzoeken

Wij  adviseren u om de eerste vier weken na uw haartransplantatie geen sauna of 30+ graden plaatsen te bezoeken.

Duur van de  behandeling

Wij hanteren per behandeling ongeveer 6 uur. Hierin zit inbegrepen; uw voorgesprek met een arts, de voorfase van controles, uw behandeling, uw pauzes en het nazorggesprek met een arts.

Eerste groeifase

Na uw haartransplantatie duurt het minimaal 3 maanden voordat daadwerkelijk uw getransplanteerde een doorgroei zullen meemaken.

‘shock-loss’

Tijdens de eerste drie maanden kunnen de haren uitvallen. Dit zijn niet de grafts. De tijd dat de getransplanteerde graft nodig heeft om zich te binden in het nieuwe ontvangstgebied, zorgt ervoor dat de graft niet voldoende voeding krijgt om de haar een doorgroei te laten plaatsvinden. De haren kunnen dan uitvallen. Zodra dit zich volledig heeft hersteld in het nieuwe ontvangstgebied en weer voeding begint te krijgen zult u merken dat de nieuwe haren beginnen met groeien. De getransplanteerde haar valt echter bij 90% van de mensen uit door de zogenoemde ‘shock-loss’ van de transplantatie. Binnen drie weken na de behandeling zal het grootste gedeelte van de haren zijn uitgevallen.

Levenslange Groeigarantie

Op de door Nielsen Haarkliniek geïmplanteerde Grafts krijgt iedereen levenslange groeigarantie. Wel is het hierbij van belang dat o.a. de instructies worden opgevolgd zoals deze per e-mail en op papier aan u is verstrekt.

Naaldvrij verdoven

Nielsen Haarkliniek is de eerste haarkliniek in Nederland die naaldvrije verdoving lokaal toepast. Uiteraard is communicatie erg belangrijk. Wij hechten veel waarde aan comfort en veiligheid. Uiteraard is de ene persoon niet hetzelfde als de ander. Bij de ene kan er meer lokale verdoving gebruikt worden en bij de ander minder.

Spoed

Na uw haartransplantatie behandeling ontvangt u van ons in het nagesprek instructies hoe u verder zelf het geneesproces dient te begeleiden. Hiernaast ontvangt u ook het spoedlijn van onze kliniek  die 24 uur bereikbaar is.

Medicatie

Op de dag van uw behandeling krijgt u van ons medicatie. Het gaat om Prednisolon (tegen zwelling) en Flucloxacilline (ontstekingsremmer). U begint met het innemen van de medicatie bij ons in de kliniek. Dit krijgt u voordat wij zullen beginnen met uw behandeling. U krijgt de medicatie ook mee naar huis, zodat u de kuur kunt afmaken gedurende uw herstelproces.

In het anamneseformulier heeft u aangegeven of u zelf medicijnen gebruikt. Indien dat het geval is, kijken wij of de door ons voorgeschreven medicatie samen kan worden gebruikt met uw eigen medicatie. Mocht de medicatie niet samen kunnen gaan, dan wordt er gekeken voor een alternatief medicijn.

Diabetes

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. In het consult zal onze arts uitgebreid met u kijken naar de mogelijkheden.

Hoge bloeddruk

Dit is afhankelijk per situatie. Gebruikt u medicatie hiervoor, of is het sporadisch bijvoorbeeld wanneer u zenuwachtig wordt. Onze arts zal dit met u in het consult uitgebreid bespreken om te kijken welke behandeling het beste bij uw wensen aansluiten.

Allergie op medicatie

Het is belangrijk dat u in de medische vragenlijst goed omschrijft welke vorm allergie u heeft op welke medicatie. Onze arts zal dit dan met u in het consult bespreken en indien nodig onze medicatie aanpassen.

Haartransplantatie technicus behandelaars uit Turkije

Onze haartransplantatie technicus komen uit Turkije, maar leven en wonen in Nederland. De reden waarom deze specialismen uit Turkije komen, heeft te maken met het feit dat Nederland dan wel in Europa deze specialismen nooit verder is ontwikkeld. Turkije is in hierin op wereld niveau het enigste land die zich steeds innovatief verlegd op het gebied van Haartransplantatie. Onze haartransplantatie specialisten staan onder gezag en verantwoording van onze in Nederland BIG geregistreerde artsen.

Artsen BIG geregistreerd & De behandelaars

Onze artsen die werkzaam zijn voor Nielsen Haarkliniek zijn BIG geregistreerd conform de wet  Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG).
De behandelaars met een medisch achtergrond zijn vakbekwame collega’s welke onder voorbehouden handelingen onder toezicht van de medische directeur en de Arts werkzaamheden verrichten.
Soms komt het voor dat wij door de toenemende drukte extra collega’s o.a. uit Turkije moeten inzetten om de behandelingen op een kwalitatieve, veilige en correcte manier kunnen blijven uitvoeren.

Uitval van bestaande haren

Uw bestaande haren kunnen altijd nog uitvallen. Hier hebben wij geen invloed op. Dit is vaak een genetisch onderdeel.

Bij Nielsen Haarkliniek kunnen wij iedereen behandelen tussen 18 en 65 jaar. Voor meer informatie hierover  kunt u contact opnemen met onze kliniek voor meer informatie.

Baard en snor transplantatie

Baard/snor behandeling

Deze behandeling vormt zich op dezelfde manier als een traditionele hoofd haartransplantatie. Een baard/snor transplantatie kan een ander karakter geven aan het gezicht van een persoon en ook helpen om littekens of brandwonden in het gezicht te verbergen.

Een baard/snor transplantatie kan ook een echte lift geven aan mensen met van nature dun of vlekkerig gezichtshaar en kan vaak het vertrouwen van patiënten in het dagelijkse sociale leven vergroten. Het hebben van voller gezichtshaar biedt ook een breder scala aan styling opties, waardoor het gemakkelijker wordt om trends te volgen of te kiezen tussen verschillende looks.

Wenkbrauw transplantatie

Wenkbrauwtransplantatie

Hoewel een wenkbrauwtransplantatie een relatief kleine procedure is, vereist het een aanzienlijke mate van vaardigheid om de beste resultaten te verkrijgen. Met name het openen van de microkanalen zal een aanzienlijke invloed hebben op het algehele uiterlijk van de wenkbrauwen en is iets dat een hoog niveau van training en ervaring vereist. Daarnaast is er ervaring en kennis nodig om de meest natuurlijke en aantrekkelijke resultaten te creëren voor de kenmerken van elk individuele patiënt. Nielsen Haarkliniek heeft uitstekende ervaring op dit gebied en doet er alles aan om de patiënten een vertrouwde en comfortabele behandeling te bieden voor het kunnen bereiken van prachtige wenkbrauwen.

XL-hair behandeling

XL Hair®

Is geïndiceerd bij niet-verlittekende vormen van alopecia, zoals alopecia androgenetica (mannelijke type kaalheid) en alopecia areata (plekken kaalheid). Bij deze vormen van alopecia is XL-Hair® vooral succesvol zolang er nog haar follikels aanwezig zijn en er geen duidelijk andere oorzaak van de haaruitval is, zoals onderliggend lijden en/of medicijngebruik. De behandeling stopt de actieve haaruitval binnen drie maanden en stimuleert nieuwe haargroei.