fbpx DHI IMPLANTATIE - Nielsen Haarkliniek

Wij staan voor je klaar

Vraag dan nu je gratis consult aan!
en ervaar onze expertise en kundigheid.
+31 70 221 28 29
ma t/m vr 09:00 - 18:00

Direct Hair Implantation  (DHI)

Een nieuw alternatief voor permanente haartransplantatie.

 

Wanneer u merkt dat uw problemen met “kaalheid en haaruitval” te groot worden om “te bedekken” of zelfs het gebruik van haargroeiproducten niet kunnen helpen om uw haar er dikker en natuurlijk uit te laten zien zoals voorheen, wordt permanente haartransplantatie als de beste keuze voor u beschouwd om te overwegen.

 

Wat is DHI

DHI is een type FUE-haartransplantatie methode waarbij ook Grafts uit de achterkant van de hoofdhuid worden geoogst met de micromotor (donorgebied), maar het belangrijkste verschil is de manier waarop het haar wordt geïmplanteerd. Bij een FUE haartransplantatie maakt de haartransplantatie specialist incisies over de gehele hoofdhuid en plaatst de folliculaire eenheden in deze incisies met behulp van een speciaal ontworpen pincet.  Met de DHI haartransplantatie techniek kan elk haarzakje echter één voor één in de hoofdhuid worden geïmplanteerd zonder dat er vooraf incisies nodig zijn. Dit wordt gedaan met de zogenoemde DHI Implanter.

onze tarieven

Kort genezingsproces

Het haartransplantatie proces bij de DHI methode vereist geen incisie. Dit betekent dat het geen lineair litteken veroorzaakt wat echter wel het geval is bij het stalen mesje van de FUE methode. Ook veroorzaakt het geen ronde littekens in de gebieden waar het haar wordt geëxtraheerd, vooral als de extractiepunten te dicht bij elkaar zijn, zoals in het FUE proces. Tijdens het DHI proces zijn de haarextracties echter goed verdeeld. Met de speciale DHI-implantaat met een punt van 0,6-0,8 mm, afhankelijk van uw hoofdhuid, zijn de wonden erg klein en genezen dus ook snel. Er is geen herstelperiode nodig en in sommige gevallen kan de patiënt binnen dezelfde dag terugkeren naar zijn/haar normale routine. Wel adviseren wij om altijd 14 dagen rust te houden.

Nazorg

Resultaten

Bij een haartransplantatie met behulp van de DHI-techniek wordt een gespecialiseerd apparaat, genaamd DHI Implanter, gebruikt om elk haarzakje één voor één in de hoofdhuid te implanteren. Dit apparaat kan ook de diepte, hoek en de richting van de geïmplanteerde haarzakjes regelen, zodat uw nieuwe haren groeien als uw natuurlijke haren. Deze methode zorgt voor een nauwkeurig resultaat in vergelijking met de traditionele FUE-techniek.

onze tarieven

Lage kwaliteit

De DHI methode is een zeer veilige procedure met weinig kans op complicaties, maar helaas met een hoger percentage (meer dan 15%) haarverlies in vergelijking met de Saffier methode. De DHI methode is bij uitstek een oplossing voor mensen met een kalende kruin of om kleine stukjes op te vullen met haar. Wij adviseren u dan ook om maximaal maar 1500 Grafts per sessie te laten implanteren, dit voor 80% overlevingskans van de geïmplanteerde haren. Andere klinieken die de DHI-techniek uitvoeren gaan vaak tot het implanteren van 3000 Grafts, maar vertellen u er dan niet bij dat de succesfactor van deze haartransplantatie op dat moment erg daalt en dat de geïmplanteerde haren na 1 jaar alweer kunnen uitvallen.

onze tarieven

Duur van de haartransplantatie

Een SAFFIER-haartransplantatie van 3000 Grafts duurt meestal 4 tot 6 uur, terwijl een FUE-haartransplantatie van dit aantal Grafts 6 tot 8 uur duurt. Een DHI-haartransplantatie van 3000 Grafts kan echter veel langer duren, daarom is het dan beter de behandeling te verdelen in korte sessies. Als u de DHI-haartransplantatie op één dag wilt voltooien, kan dit 8 tot 10 uur duren.

Uw Donorgebied

De haarspecialist zal de achterkant van de hoofdhuid scheren, dit wordt ook wel het donorgebied genoemd. Het gebied tussen de oren wordt niet beïnvloed door het DHT-hormoon. Dit proces wordt uitgevoerd, zodat het oogsten van de Grafts makkelijker is. Vervolgens zal de haarspecialist uw hoofdhuid naaldvrij en lokaal verdoven met een langwerkende anesthesie. U zult tijdens het proces bij bewustzijn zijn, maar zeker geen pijn voelen.

onze tarieven

Naaldvrij verdoven en oogsten

Nadat de naaldvrije en plaatselijke verdoving van kracht is, zal de haarspecialist de speciale DHI-Implantator met een grootte van 0,6-0,8 mm (afhankelijk van uw haar en huidtype) gebruiken om de haarzakjes voorzichtig te verwijderen zonder dat de omliggende haarzakjes worden beschadigd.

Gratis consult

Grafts

De Grafts worden zorgvuldig gesorteerd in folliculaire eenheden en indien nodig bijgesneden door het haartransplantatie team. Elke eenheid bevat een verschillend aantal haarschachten en wordt zorgvuldig voorbereid op de haartransplantatie. De Grafts worden bewaard in speciale oplossing, zodat de overlevingskans en groeisnelheid wordt verhoogd.

Implanteren

Voordat het haartransplantatieproces plaatsvindt, worden de geoogste Grafts in de DHI-Implantator geplaatst om vervolgens in het gewenste gebied geplaatst te worden. Dit gebeurd zonder voorafgaand incisies te maken, wat echter wel het geval is bij de FUE methode. Ook wordt de richting van de haren bepaald, zodat het resultaat zo natuurlijk mogelijk is.

Gratis consult

Tot slot

Na uw haartransplantatie wordt uw donorgebied voorzien van een dun laagje met gaas. Dit gaas is voorzien van een Betadine serum en een Antibiotica crème. Dit dient u de eerste twee dagen na de behandeling te dragen. Ook krijgt u een hoofdband om die ervoor zorgt dat de vloeistoffen niet naar beneden zakken, want hier kan zwelling in het gezicht door ontstaan. Ook wordt er direct een eerste wasbeurt ingepland door de assistentes, dit gebeurd 2 tot 3 dagen na de behandeling bij ons in de kliniek. Vervolgens zullen er 3 controles met u worden ingepland voor de rest van het jaar.

onze tarieven